Cauta oferta
Perioada de calatorie
ian
feb
mar
apr
mai
iun
iul
aug
sep
oct
noi
dec

Daca rezultatele cautarii nu raspund nevoilor Dumneavoastra, puteti cauta oferte si in motorul de cautare "HOTEL | AVION" din partea dreapta a primei pagini. Va multumim pentru increderea acordata si va stam la dispozitie cu cele mai bune oferte!

HOME / circuite / Avion / Japonia / JAPONIA – INCURSIUNE ISTORICA, FASCINATIA VIITORULUI Adauga la favorite

JAPONIA – INCURSIUNE ISTORICA, FASCINATIA VIITORULUI

Detalii oferta
Tara : Japonia
Traseu :
Perioada :24.11.2014 - 02.05.2015
Rezerva
Tarife / persoana / pachet in camera
dubla
2370/ persoana €

Descriere oferta

JAPONIA - INCURSIUNE ISTORICA, FASCINATIA VIITORULUI, dar si SUMO, KABUKI si FESTIVALUL CIRESILOR INFLORITI
Perioada 20 Apr-02 Mai 2018

ZIUA 1 – Intalnire pe Aeroportul Otopeni la ora 16:30,pentru imbarcare cursa QR220 catre DOHA, decolare ora 18:25. Ora 22:55, sosire DOHA. Ora 01:45, decolare DOHA.

ZIUA 2 – Sosire Tokyo ora 17:55. Transfer catre hotel GRAND PALACE**** sau similar. Check-in si timp liber la dispozitie pentru odihnsa sau plimbari de seara. De recomandat participare la renumitul turneu de SUMO (lupte traditionale japoneze. Acest stil de lupte dateaza din antichitate si este bogat in ritualuri stravechi- bilet de intrare 2.100 JPY)

ZIUA 3 – Mic dejun. Ora 09:00 intalnire cu ghidul local, pentru tur de oras TOKYO cu vizitarea: TOKYO TOWER (TOKYO TOWER este un turn situat in Parcul Shiba, avand o inaltime de 332.6m, designul sau fiind bazat pe cel al Turnului Eiffel. Desi principalele sale functii sunt cele de antena radio si TV, turnul este cel mai bine cunoscut ca un punct turistic, gazduind la primul etaj un aquarium (cu peste 50.000 specii de pesti), la al treilea etaj se afla un muzeu de ceara, iar la cel de-al patrulea etaj o galerie de arta), PALATUL IMPERIAL (Casa Imparatului HEISEI si a membrilor familiei regale, Palatul Imperial se afla pe fosta locatie a Castelului EDO, devenind resedinta oficiala a imparatului in 1868. Palatul in sine este deschis publicului doar doua zile pe an: 1 Ianuarie si de ziua Imparatului, pe 23 Decembrie. Din Kokyo Gaien – piata din fata Palatului Imperial, vizitatorii pot admira “Nijubashi” – cele doua poduri care sunt calea de intrare in Palat.), ASAKUSA (ASAKUSA este un district al orasului Tokyo, situat pe malul raului SUMIDA, fiind faimos pentru Sensoji, un templu budist dedicat zeitei milei KANNON. Templul este considerat a fi cel mai vechi templu din Japonia.) si GINZA (unul din cele mai elegante cartiere ale metropolei). Retur la hotel Cazare HOTEL GRAND PALACE**** sau similar.

ZIUA 4 – Mic dejun. Intalnire cu ghidul local pentru tur de oras NIKKO cu vizitarea Altarului Toshogu si a cascadei Kegon. Retur la hotel.Optional, seara, spectacol Kabuki:este teatrul traditional japonez din perioada Edo. Subiectele sunt teme istorice, conflicte morale in relatiile de dragoste. Limbajul este arhaic si greu de inteles chiar si pentru multi japonezi contemporani. Dialogul este monoton pe un fundal muzical cu instrumente traditionale. Scena kabuki este rotativa si este prevazuta cu trape prin care actorii dispar sau apar instantaneu(durata aprox. 3 h-pret 3.000 JPY). Cazare HOTEL GRAND PALACE****(similar)

ZIUA 5– Mic dejun. Plecare ora 09.00 - excursie de o zi YOKOHAMA cu vizitarea districtelor MOTOMACHI si YAMATE (zone rezidentiale cu o puternica influenta europeana: “Scoala Internationala, «Gradinile Italiene” si fostele conace ale oamenilor de afaceri europeni), CHINA TOWN (cel mai mare din Japonia, unde intrarea este strajuita de 4 porti colorate), Minato Mirai 21 (care in traducere inseamna «portul viitorului» este o zona noua a orasului, futurista, ce este compusa din centre de shopping, restaurante, parcuri publice), TURNUL LANDMARK – una dintre cele mai inalte cladiri ale Japoniei si simbolul zonei Minato Mirai 21 si gazduieste mai multe birouri, un hotel, restaurante si un shopping center. La ultimul etaj (69) se poate ajunge cu liftul (cel mai rapid lift din lume – 750m/minut) de unde, daca vremea permite, se poate observa Muntele Fuji. Ora 17 :00 retur la hotel GRAND PALACE**** (similar)

ZIUA 6– Mic dejun. Ora 08:30 - check out, Intalnire cu ghidul local pentru vizitare Kamakura (oras splendid inconjurat de munti impaduriti si strajuit de ocean, care gazduieste peste 60 de temple budiste si vizitarea Templului Hasedera). Vizitarea Templului Tsurugaoka Hachiman, cel mai important templu din Kamakura, construit in 1063, vizitarea Templului Marelui Budha – Kotokuin, un veritabil simbol al Japoniei, Templul Hase Kannon, ce gazduieste Kannon –ul, cea mai mare sculptura din lemn din Japonia (~9.18 m inaltime, ce poarta 11 chipuri sculptate).Continuarea drumului catre Hakone. Sosire Hakone ora 17:00, check in cazare hotel PALACE HOTEL HAKONE**** sau similar

ZIUA 7 - Mic dejun. Ora 08:00 intalnire cu ghidul local pentru vizitarea Muntelui Fuji – se va urca pana la cota (statia) 5 a muntelui, de unde se poate admira splendida panorama (daca permit conditiile meteo), unul dintre cele mai fotagrafiate locuri din Japonia), vizita urmata de tur de oras Hakone - plimbare cu telecabina si o scurta croaziera pe lacul Ashi unde veti fi incantati de frumusetea Vaii Hakone si se pot admira peisajele deosebite. Ora 17:50 transfer catre gara MISHIMA ODAWARA pentru transfer cu trenul JR SUPER EXPRESS HIKARI catre Osaka. Ora 19:59 sosire Osaka, transfer catre hotel, check-in si cazare Hotel RAMADA OSAKA**** sau similar

ZIUA 8 – Mic dejun. Tur de oras Osaka cu vizitarea castelului cu acelasi nume cel mai mare castel construit in Japonia medievala, Umeda Sky Buidling – o cladira inalta de 173 metri, care este compusa din 2 turnuri care sunt conectate la “Floating Garden Observatory” la etajul 39. Kita Shinchi -aceasta zona, localizata la sud de gara JR OSAKA, a fost in trecut o insula intre Raul Sonezakigawa si Raul Dojimagawa, si era cunoscuta sub numele de Sonezaki Shinchi. Acum, este numita Kita no Shinchi, sau in forma simpla Kita Shinchi, si este cea mai faimoasa zona pentru cluburi si distractie din Osaka, fiind asemuita cu Ginza din Tokyo. Aici puteti gasi mii de baruri luxoase, cluburi si restaurante unde patronii japonezi isi distreaza clientii. In vremurile trecute, in zona aceasta se puteau intalni faimoasele gheise, care isi incantau clientii cu dansuri si muzica. Apoi – scurt tur in Dotombori- un simbol al zonei Minami si o mecca a culturii culinare din Osaka. Mii de restaurante sunt situate de-a lungul raului Dotomborigawa. Partea sudica a raului este centrul zonei Dotombori, care in trecut era cunoscuta drept districtul teatrului. In zilele noastre, firme luminoase sunt peste tot, atragandu-si clientii. Dotombori are atatea restaurante si baruri imprastiate pe stradute incat este imposibil sa fie numarate. Aici este locul unde puteti experimenta cu adevarat “kuidaore” – sa mancati pana la extrem, datorita preturilor foarte mici si a preparatelor culinare de exceptie. Seara intoarcere la Hotel RAMADA OSAKA**** sau similar

ZIUA 9 – Mic dejun. Ora 09:00 intalnire cu ghidul local pentru tur de oras NARA –vechea capitala imperiala, oras care intruchipeaza un amestec de stiluri chinezesc, corean si central-asiatic. Se va vizita Parcul Caprioarelor – Nara Park, Altarul Kasuga, construit dupa traditie shintoista, Templul Todaiji. ,retur la hotel si dupa amiaza libera pentru plimbari si shopping -cazare Hotel RAMADA OSAKA**** sau similar

ZIUA 10 – Mic dejun. Ora 08:30 intalnire cu ghidul local  pentru tur de oras KYOTO – fosta capitala si resedinta imparatului din anul 794 pana in 1868. In acest moment este al 7-lea oras din lume ca marime. Se vor trece in revista: Castelul Nijo, Templul Kinkakuji ( principalul templu din regiune, construit in stilul templelor Zen, acoperit in intregime de aur ), Altarul Heian, Templul Kiyomizu cu o terasa imensa ce ofera o priveliste minunata a orasului Kyoto.Tot aici, in KYOTO este si locul cel mai SPECIAL pentru observarea Infloririi CireÅŸilor ori Sărbătoarea Roz cum este numită în Japonia, ce are loc primăvara, odată cu înflorirea cireÅŸilor. Privirea cireÅŸilor înflorind este o obsesie naÅ£ională în Japonia.
Tradiţia datează din perioada Heian (794 - 1191). Cei de la Curtea Imperială acordau înfloririi cireşilor o importanţă specială. Apoi, masele au fost şi ele influenţate. Floarea de cireş este floarea naţională a Japoniei. Sakura nu este copacul cu fructe comestibile, ci un arbore ornamental din specia Prunus Serrulata. După apariţia primelor flori – Kaika, Sakura înfloresc complet la maxim o săptămână.Apogeul înfloririi se numeşte Mankai.Căderea florilor poartă numele de Chiru.
Pe teritoriul Japoniei există 300 de specii de Sakura – hibrizi din diverse specii din toată Asia.
Ora 17:00 retur la hotel. Cazare Hotel RAMADA OSAKA**** sau similar

ZIUA 11 – Mic dejun. Zi libera la dispozitie pentru plimbari sau cumparaturi. OPTIONAL, ora 08 :30 intalnire cu ghid local tur HIROSHIMA – MIYAJIMA transfer catre gara OSAKA, pentru transport catre Hiroshima. Sosire ora 10:30  si transfer cu ferry-boat-ul in Insula Myajima, supranumita si Insula Altarelor, unul din cele mai sfinte locuri din Japonia.  Acoperita cu paduri virgine, insula este si un adevarat monument ecologic. Intoarcere in Hiroshima si vizitarea orasului, incluzand Parcul si Muzeul Memorial al Pacii. Ora 18:30 transfer catre gara Hiroshima pentru transport tren catre gara Osaka. Ora 20:15 sosire Osaka si transfer catre hotel. Tarif: 235 €/persoana.  Cazare Hotel Ramada Osaka****sau similar

ZIUA 12 – Mic dejun.Timp liber ptr ultimele cumparaturi! Ora 19:30 transfer catre aeroport pentru imbarcare cursa QR803 cu decolare ora 23:05.

ZIUA 13 - Sosire DOHA ora 03:50. Ora 08:10 decolare cursa QR219, sosire Bucuresti Otopeni ora 13:05.

TARIF: 2370 €/PERS/cam dubla
Suplim single = 870 EUR

Tariful include:
- transport avion Bucuresti – Tokyo/Osaka – Bucuresti – compania QATAR;
- transferurile si tururile mentionate in program
- 10 nopti cazare in camera dubla cu mic dejun hoteluri 4*
- Ghid local
- Asistenta din partea agentiei Hobby Tour

Tariful nu include:
- taxele de aeroport: 265 €/persoana
- intrarile la obiectivele turistice
- alte mese decat cele mentionate in program
- programele optionale

EXCURSII OPTIONALE OSAKA
CROAZIERE
AQUA LINER. Aqua Liner este un aqua-autobuz care efectueaza turul Osakai pe raul Okawa, oferind posibilitatea de a admira peisaje japoneze de neuitat. Durata: 60 minute. Biletele se pot ridica de la Osakajo Pier. Pret aprox. 1600 JPY.
HIMAWARI- croaziera pe raul Okawa cu cina inclusa servita de Restaurantul Teikoku. Durata: 90 minute. TARIF: 8.925 JPY
OSAKA KAIYUKAN AQUARIUM SI TEMPOZAN HARBOUR VILLAGE
AQUARIUM. Este unul din cele mai mari acvarii din lume: 11.000 tone de ape unde puteti vedea rechini, delfini, balene etc. Cel mai mare acvariu este cel care reprezinta Oceanul Pacific – 5.400 tone. TARIF: 2..000 JPY
MARKET PLACE. Este primul “Festival Market Place „din Japonia unde festivalul si piata sunt combinate, gazduind mii de magazine, restaurante si locuri de distractii. Bazata pe tema “Mare si Port”, Market Place serveste ca punct de legatura intre culturi diferite si informatii noi. Market Place este cunoscuta ca si locul unde puteti vedea actorii de strada.
ROATA FERRIS. Roata Ferris s-a deschis in 1997, fiind una din cele mai mari din lume, avand 100m diametru si 112.5m inaltime. Cand vremea este frumoasa, se poate observa panorama golfului Osaka si a muntilor Ikoma la est, Podul Akashi Strait Pearl la vest, Aeroportul International Kansai la sud si Muntii Rokko la nord. Pe roata sunt montate o multime de beculete colorate si un termometru original care indica temperatura de a doua zi: culoarea portocalie – o zi insorita, verde – o zi noroasa si albastru – o zi ploioasa. TARIF: 700 JPY
VASUL SANTA MARIA. Vasul Santa Maria a lui Cristofor Columb, a fost reprodus la o scala de doua ori mai mare decat cea originala. O croaziera pe timpul zilei (50 minute) sau o croaziera pe timpul noptii (2 ore) ofera o panorama excelenta a golfului Osaka. PRET: croaziera pe timpul zilei: 1.500 JPY; croaziera pe timpul noptii 2.500 JPY (plecarile sunt din ora in ora)
UNIVERSAL STUDIOS JAPAN. Universal Studios Japan este primul Universal Studios construit in afara Statelor Unite. Chiar daca ati vizitat parcul din SUA, acesta nu va va plictisi, oferind 18 atractii, 20 restaurante tematice si o multime de magazine. TARIF: 5500 JPY
SHINSAIBASHI. Shinsaibashi este cel mai mare district de shopping din Osaka unde multe boutique-uri si magazine specializate sunt adunate, atragand atat localnici cat si turisti. Strada Suomachi-suji ofera o atmosfera eleganta, datorita trotuarelor pavate cu piatra, decorate cu lampi in stil englezesc si cladiri din caramida. Aceasta zona mai este cunoscuta si sub numele de European Village. Partea vestica a Shinsaibashi este cunoscuta sub numele de American Village, simbolul acesteia fiind peretii pictati cu desene unice. Magazinele ce ofera tinute noi pentru pasionatii de moda, contrasteaza cu atmosfera Orasului European. In aceasta zona, de altfel, puteti gasi foarte multe restaurante care va pot oferi meniuri atat japoneze cat si chinezesti, coreene, si europeene.
EXCURSIE DE O ZI OSAKA – MUNTELE KOYA - SAN. Muntele Koya-San, aflat la o altitudine de 900m, este locul unde secta budista Shingon a fost introdusa acum 1200 ani. Daca timpul va permite, sunteti primiti sa locuiti in “shukubo” – camere din templu si sa experimentati pregatirea ascetica a acestei secte. Este recomandat ca biletele sa fie cumparate de la una din garile deservite de linia Nankai Dentetsu. Daca plecati din statia Nanba, tariful va fi de 2.780 JPY (avand astfel un discount de 17% din tariful normal). Acest set de bilete include bilete dus intors catre Koya-san si un permis gratuit pentru autobuzul din zona Koya san.  Puteti vizita templul Danjo Garan, Muzeul Reihokan Koya-san, Templul Kongoubu-ji, Templul Kongou Sanmai-in, Templul Okuno-in.

INFORMATII UTILE
„Tara Soarelui Rasare” este locul in care trecutul intalneste viitorul. Contrastele sunt izbitoare: Tokyo este luminat de firme gigantice si joculete de inalta tehnologie, in timp ce copacii de ciresi infloriti in Parcul Maruyama din Kyoto simbolizeaza pacea si frumusetea de peste 1.000 de ani. Sub fatada moderna se afla inima antica a Japoniei -un taram al artei gheiselor si al priceputilor luptatori de sumo, in care se celebreaza aceleasi festivaluri de secole, iar prepararea mancarii are statutul de arta. Japonia este taramul frumusetilor naturale, de la festivalurile de iarna si fermele de lavanda din insula nordica Hokkaido, pana la plajele insorite din sud. Fie ca urcati Muntele Fuji sau va relaxati intr-o statiune balneara vulcanica, Japonia este o destinatie de neuitat.
Istorie
Aceasta natiune cu o istorie antica a jucat un rol in evenimentele mondiale, de o importanta invers proportionala cu marimea sa. Datorita unei succesiuni de regi, cultura tarii s-a dezvoltat si a inflorit inca din secolul III. In 1603 regiunea era condusa de Tokugawa leyasu, care si-a stabilit guvernul in Edo, Tokyo de mai tarziu. La acest moment, structura feudala a Japoniei era deja stabilita si includea diviziuni pe clase si oprimarea crestinismului. Tokugawa si cei care i-au urmat au reusit sa izoleze tara de aproape intreg restul lumii. Cu exceptia unui mic punct comercial olandez, Japonia nu a avut niciun contact cu alte popoare, vreme de 250 de ani. In 1854, in Japonia a ajuns Comodorul Perry si a fortat tara sa reia relatiile diplomatice si comerciale cu Statele Unite. In 1889 s-a stabilit monarhia constitutionala, cu un parlament guvernamental. Acum, Japonia pare sa o ia pe fagasul imperial, declarand razboi Chinei in 1894 si Rusiei in 1904. Korea a devenit colonie japoneza in 1910. Japonia a trecut de partea aliatilor in primul razboi mondial, insa in anii 1920 a aparut un nationalism de dreapta si mai sinistru. In 1931 Japonia a invadat Manchuria, creand un guvern de paravan. In 1940 Japonia s-a aliat cu Italia fascista si cu Germania nazista, urmand a intra in razboi cu America, dupa atacul de la Pearl Harbour. Desi Japonia a reusit sa acapareze mare parte din Pacific si sud-estul Asiei, razboiul s-a intors in favoarea Americii, extinderea Japoniei fiind astfel oprita. Predarea Japoniei in 1945 a lasat loc reconstructiei postbelice si transformarea in gigantul economic de astazi.

Cultură
Cultura japoneză a evoluat foarte mult de-a lungul secolelor de la forma ei originară, cultura Jomon la un hibrid contemporan, care combină influenţe din ţări din Asia, Europa şi America.
Iniţial, China şi Coreea au avut o influenţă puternică asupra dezvoltării culturii Yayoi începând cu anul 300 Î.H. şi culminând cu introducerea culturilor de orez, ceremonialului funerar, a olăritului, picturii, scrisului, poeziei, etichetei de curte, a limbii chineze scrise şi a budismului Mahayana până în secolul VII A.D.
În lunga ei eră medievală, Japonia şi-a dezvoltat o cultură unică, printr-o diversificare treptată a tuturor artelor (ikebana, origami, ukiyo-e), meşteşuguri (păpuşi, articole lăcuite, oale), dans tradiţional, teatrul (kabuki, No, bunraku, rakugo), tradiţii diverse (onsen, sento, ceremonia ceaiului, arhitectură, grădini, săbii), şi bucătărie.

SIMBOLURI JAPONEZE
GRADINA JAPONEZA :are ca piesa centrala casa, de unde va fi vazuta si in jurul carei va fi construita. O gradina japoneza contine unele din urmatoarele elemente: apa reala sau simbolica, pietre, felinar, un pavilion sau o casa a ceaiului, o piesa traditionala de arhitectura, un pod catre o insula sau peste o piatra.
SAMURAI :este razboinicul japonez care traieste si moare dupa un cod al onoarei si loialitatii fata de un singur maestru sau stapan.Codul etic al samuraiului prevedea loialitate maxima, autodisciplina maxima si comportament etic fara pata.De-a lungul istoriei feudale japoneze, samuraiul a fost un personaj respectat si temut. Dupa 1969, era feudala japoneza se incheie si odata cu ea si clasa samurailor. Samuraii continua sa fascineze si in epoca moderna.
SUMO este un sport national japonez cu radacini in religia Shinto. In ierarhia luptatorilor sumo, pozitia de campion “yokozuma” nu poate fi pierduta.
IKEBANA :Este arta aranjarii artistice a florilor. Ikebana s-a dezvoltat in sec al 16 lea. Ikebana traditionala se cheama Kado.Ikebana are reguli de aranjare si fiecare artist isi exprima personalitatea.
KABUKI :este teatrul traditional japonez din perioada Edo. Subiectele sunt teme istorice, conflicte morale in relatiile de dragoste.
SHINTO :sau “drumul zeilor” este credinta japoneza la fel de veche ca poporul insusi. Este principala religie alaturi de budism. Shinto nu are o carte de capatai, nu are precepte scrise pentru ca Shinto este cuprinsa in radacinile poporului si in traditiile sale.
GHEISA :este o femeie rafinata, cultivata si educata in foarte multe deprinderi si talente. Gheisele fac conversatie, canta, danseaza, pregatesc ceaiul, intretin atmosfera.
Asistenta ON-LINE
favorite (0)
favorite (0)