Cauta oferta
Perioada de calatorie
ian
feb
mar
apr
mai
iun
iul
aug
sep
oct
noi
dec

Daca rezultatele cautarii nu raspund nevoilor Dumneavoastra, puteti cauta oferte si in motorul de cautare "HOTEL | AVION" din partea dreapta a primei pagini. Va multumim pentru increderea acordata si va stam la dispozitie cu cele mai bune oferte!

HOME / sejururi / Autocar / Romania / Excursie MARASESTI Adauga la favorite

Excursie MARASESTI

Detalii oferta
Tara : Romania
Perioada :20.12.2014 - 08.02.2015
Rezerva
Tarife / persoana / pachet in camera
dubla
60 RON

Descriere oferta

EXCURSIE DE 1 ZI - MARASESTI

         Traseu: Galati- Mãrãsesti - Soveja - Câmpuri - Mãrãsesti -Galati (360 km)

 

SERVICII INCLUSE: - transport cu autocar modern

 

TARIF: 60 lei/pers

 

 

OBIECTIVE TURISTICE:

Mausoleul Eroilor de la Mãrãsesti - printre cele mai importante monumente din Europa, Mausoleul Eroilor de la Marasesti, este un monument ridicat in memoria eroilor care au luptat in Primul Razboi Mondial cand, desi inferioare numeric, trupele romane au reusit sa respinga atacul trupelor germane. Pretul acestei victorii a fos de 480 de ofiteri si peste 21000 de soldati romani. Ostasii cazuti in acea zi au fost inmormantati in viile mosierului Ulise Negropontes, pentru ca in 1924 sa fie reinhumati in prezenta Reginei Maria in criptele viitorului monument. In cele 163 de cripte (154 cripte individuale si 9 cripte comune) din cele 18 culoare ale monumentului sunt ingropati 5073 de soldati si ofiteri.

Statiunea Soveja - este cunoscuta pentru cel mai ozonat aer din tara.Climatul tonifiant si izvoarele de ape minerale sunt recomandate pentru ameliorarea starilor de surmenaj fizic si intelectual. Soveja reprezinta una dintre cele mai frumoase si prospere localitati rurale din judetul Vrancea.

Mausoleul Eroilor (Soveja) - Monumentul este amplasat pe un promontoriu de la malul stang al paraului Dobromina, la intersectia cu soseaua prin care se face legatura cu localitatea Lepsa de peste “Coasa” (munte). Terenul ridicat cu mult peste cota de nivel al solului de la soseaua de acces, pune in valoare Mausoleul; acesta se  profileaza pe fundalul muntelui acoperit de padurile de brazi, amplificand caracteristicele arhitecturale ale monumentului –care imprumuta din aspectul unor ziduri de cetate cu creneluri. Sobru si majestuos, mausoleul de la Soveja este in forma de cruce cu absidele rotunjite.

Casa Memorialã "Mos Ion Roatã" din Câmpuri - monument istoric , reprezinta o casa taraneasca de sfarsit de secol XIX. Aici s-a amenajat o expozitie in memoria celui care a reprezentat judetul Putna in calitate de deputat in divanul Ad-hoc al Moldovei .
Transformarea casei fostului deputat in Casa Memoriala in anul 1959, cu ocazia centenarului Unirii Principatelor Romane, este “un gand curat de recunostinta si veneratie pentru unul din romanii adevarati pentru care idea de dreptate si cinste, dragoste de neam, au fost mai presus de orice”.

Casa cuprinde obiecte specifice ambientului familial si social in care a trait Ion Roata si marturii documentare privind activitatea sa in Divanul ad-hoc al Moldovei (1857), ca deputat al taranimii putnene.

 

Nota: tariful este calculat pentru un grup de 30 elevi

Asistenta ON-LINE
favorite (0)
favorite (0)